Со клик на линковите подолу може да прочитате повеќе за активностите и проектите поврзани со светлинското загадување.

20тина ГЛОБЕ училишта од Македонија, по повод „Денот на планетата земја“ на 20.04.23 година во Домот на пратениците во Скопје, во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање одржаа настан од натпреварувачки карактер.

Јас го претставував нашето училиште со проектот „Светлинско загадување“ под менторство на Каролина Дамјаноска презентирано пред заменик амбасадорот на САД – Ерик Мејер како и други претставници на ГЛОБЕ и Министерството.

Powerpoint презентација – превземање со клик на овој линк

Видео од презентацијата

Powerpoint презентација – превземање со клик на овој линк

Слики од предавања на тема светлинско загадување и негово мерење пред наставници од ГЛОБЕ училиштата во Охрид, Битола, Валандово и Скопје.

Постер презентација на престижната конференција на Европската унија за геонаука која се одржа во Виена во април 2019 година и каде мојот ментор м-р Каролина Дамјаноска ја презентираше активноста на мерење на светлинското загадување преку Глобе ноќе проектот од нашето училиште.

Превземи постер на следниот линк

Превземи апстракт од презентацијата на следниот линк

Презентација на ГЛОБЕ проектот и на Глобе ноќе програмата на онлајн виртуелната конференција – презентација насловена GLOBE VIRTUAL CONFERENCE.

Слики од ГЛОБЕ виртуелната конференција, каде презентираа онлајн учениците придружени од менторите: Каролина Дамјаноска, Ружица Јагуриноска и Анета Пејоска.

Ученичките што презентираа се: Нина Доклеска, Наталија Ризоска и Теодора Ангелеска.

Powerpoint презентација – превземање со клик на овој линк

Соработка на СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп со средното училиште „15-ти мај“ од Прокупље во врска со мерењето на светлинското загадување преку eTwinning проект насловен “Let’s learn for knowledge” наградено со European quality label

веб страна: http://learningwithinquiry.weebly.com/

Активности на СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп на следните линкови, во врска со мерењето на светлинското загадување:

http://learningwithinquiry.weebly.com/preparations-for-the-video-conference-hunting-the-stars.html

http://learningwithinquiry.weebly.com/hunting-the-stars—virtual-meeting.html

Scroll to Top